Η Hachette για το περιβάλλον

Οι ορθές πρακτικές της Hachette για την προστασία του περιβάλλοντος

Για την Hachette, η μείωση των επιπτώσεων των παραγωγικών διαδικασιών της συνιστά σταθερή δέσμευση. Η βιωσιμότητα δεν συνιστά απλώς μια ανάγκη, αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία για την εξεύρεση νέων αναπτυξιακών στρατηγικών. Μαζί με τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας, μπορούμε να εφαρμόσουμε λύσεις για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την προστασία του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε τα προϊόντα μας με υπευθυνότητα

Επιλέγουμε χαρτί και μελάνια φιλικά προς το περιβάλλον
Το χαρτί που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των βιβλίων μας, των χαρτονιών της συσκευασίας, του διαφημιστικού υλικού και των φυλλαδίων κατασκευάζεται αποκλειστικά από φυσικές και ανακυκλώσιμες ίνες από πιστοποιημένες αλυσίδες εφοδιασμού και δάση με διαχείριση υπό αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα. Για την εκτύπωση, χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο μελάνια με βάση το νερό, με πλήρως βιοαποδομήσιμες χρωστικές ουσίες και συστατικά.

Ελαχιστοποιούμε τις μεταφορές για την προμήθεια και τη διακίνηση των υλικών
Εκτυπώνουμε τα προϊόντα μας στην Ιταλία ή στην Ευρώπη*, προτιμώντας, όταν είναι εφικτό, τις τυπογραφίες που βρίσκονται πλησιέστερα στα σημεία διανομής, προκειμένου να μειώνονται οι μεταφορές και η αποθήκευση των προϊόντων. Δίνουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συσκευασιών που ελαχιστοποιούν τις διαστάσεις, το βάρος και τον όγκο του προϊόντος. (*Ορισμένα συνημμένα των συλλογών μας προέρχονται από την Κίνα, την Ινδία ή το Μπαγκλαντές).

Δίνουμε τη μέγιστη προσοχή στον οικολογικό σχεδιασμό των προϊόντων μας
Όταν δημιουργούμε και λανσάρουμε μια νέα σειρά, εφαρμόζουμε τις πλέον καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες για να συνδυάσουμε την οικολογική βιωσιμότητα της παραγωγικής διαδικασίας με τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας που απαιτούν τα προϊόντα μας. Επιλέγουμε υλικά από φιλικές προς το περιβάλλον αλυσίδες εφοδιασμού και μελετάμε όλο και πιο μειωμένες και ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Στόχος μας είναι να αντικαταστήσουμε πλήρως τις πλαστικές συσκευασίες με συσκευασίες από χαρτί και χαρτόνι για όλα τα συνημμένα των τευχών μας.

Βελτιστοποιούμε τη διανομή

Καταβάλλουμε προσπάθειες για τη βελτίωση της διανομής των προϊόντων μας, βελτιστοποιώντας τους χρόνους και τις μεθόδους αποστολής και μειώνοντας τις μεταφορές αποθεμάτων και υπεραποθεμάτων στην αγορά. Μπορείς να μας βοηθήσεις και εσύ να εξοικονομήσουμε πολύτιμους πόρους αγοράζοντας τις σειρές σου από το ίδιο σημείο πώλησης ή επιλέγοντας τη συνδρομή on-line! Με αυτόν τον τρόπο συμβάλεις στη βελτίωση της παραγωγής, της διανομής και της παράδοσης των συλλογών μας και στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης.

Διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα απούλητα εμπορεύματα χάρη στα χαμηλά ποσοστά επιστροφών. Σήμερα, οι πωλήσεις των προϊόντων που διανέμει η Hachette Fascicoli στα σημεία πώλησης φτάνει το 75-80%.

Υποστηρίζουμε την κυκλική οικονομία

Προϊόντα σχεδιασμένα για να διαρκούν
Κατασκευάζουμε προϊόντα που είναι φτιαγμένα για να διαρκούν και να χρησιμεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά με την εγγύηση της δυνατότητας ανακύκλωσης μόλις παρέλθει ο κύκλος ζωής τους.

Ας ανακυκλώσουμε μαζί. Η βοήθειά σου είναι ανεκτίμητη!

Οι συσκευασίες μας από χαρτί και χαρτόνι είναι 100% ανακυκλώσιμες. Οι πλαστικές συσκευασίες είναι κατά κανόνα 100% ανακυκλώσιμες, αλλά καλό είναι να ελέγχεις και τους κανόνες που θεσπίζουν οι τοπικές αρχές. Ζήτησε όλες τις πληροφορίες για τη διαφοροποιημένη συλλογή απορριμμάτων από τον δήμο σου.